Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ηχηρό μήνυμα ζωής η μάχη κατά των ναρκωτικών

Για την καταπολέμησή του, απαιτείται συστηματική και επίμονη προσπάθεια, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης, όσο και της καταστολής.

Η εισβολή και διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας και αποτελεί μια ανοιχτή πληγή, που αφορά, πρώτα από όλα, τους νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα βρίσκεται καθημερινά γύρω μας και αρκεί μια ματιά μόνο για να το διαπιστώσουμε.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει καταστεί μια θλιβερή πραγματικότητα. Χιλιάδες νέοι καθημερινά παγιδεύονται στον εφιάλτη της εξάρτησης. Περίπου το ένα τρίτο των εξαρτημένων ατόμων καταφέρνουν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά. Σημαντικό ρόλο στην απεξάρτηση παίζουν η σωστή υποστήριξη από την οικογένεια, οι ευκαιρίες για επαγγελματική απασχόληση, η επαρκής παρακολούθηση και αντιμετώπιση ενδεχόμενων ψυχολογικών προβλημάτων στο άτομο. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος υποτροπιάζει. Όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα που το άτομο κατορθώνει να μείνει έξω από τα ναρκωτικά, τόσο πιο περιορισμένες είναι οι πιθανότητες υποτροπής.

Η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι κοινή για να σταλεί ηχηρό μήνυμα ζωής ενάντια στις εξαρτήσεις. Ο αγώνας είναι συνεχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου